Salı Günü ablamın günü vardı ve ben de davetliydim.Elim boş gitmiyeyim dedim ve mutfağa girdim. Tatlı mı tuzlu mu yapayım bir türlü karar veremeyince bende aynı hamura değişik ilavelerle hem tatlı hem de tuzlu kurabiyeler yaptım.Benimkiler biraz aceleye geldi bu yüzden şekilleri üzerinde fazla duramadım ama siz istediğiniz şekli verebilirsiniz.
Malzemeler:(ana hamur için)
- 250 gr. margarin (eritilmiş)
- 3 adet yumurta(birinin sarısı üstüne)
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 paket kabartma tozu
- 1 çorba kaşığı kadar sirke
- Alabildiği kadar un
- Tuzlu olması için:
- 1 tatlı kaşığı tuz ayrıca ilave edilecek
- 1 çorba kaşığı veya daha fazla krem beyaz peynir
- Tatlı için:
- 1,5 su bardağı kadar şeker
- İlk olarak ana malzemeyi hazırlayalım.Yumurtalardan ikisini tam diğerinin ise sadece beyazını kullanıp sarısını üstü için ayıralım.
- Daha sonra bunu iki eşit kaba bölelim.
- Tuzlu olana kurabiye için tuz ve peyniri ilave edelim.Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar yoğuralım.Şekil verip tepsiye dizelim.
- Tatlı için şekerini ilave edelim.İstenirse 1 çay bardağı kadar hindistan cevizi rendesi de konulabilir.
- Yuvarlak yuvarlak şekil verelim.Tepsiye dizelim.
- Yumurta sarısının içine bir miktar sıvı yağ ve çok az kırmızı bir reçelin suyunu koyalım.(Ben çilek reçeli kullandım)
- Kurabiyelerin üzerine sürelim.Tuzlu olanlara susam ve çörek otu tatlısına sadece susam serpelim.
- 170 derecede pişirelim.Fırından çıkarıp soğumasını bekleyip servis yapalım.
- Afiyet Olsun!