Salı, Nisan 09, 2013

IZMIR'DE TEKNOSA ILE MUTFAK GUNLERI 1



Teknosa İzmir'de 2 adet etkinlik düzenledi.Etkinliğin 1.si Ender Saraç ve Başak Sanaç'ın katılımıyla gerçekleşti.Halka açık olan etkinliklerde bloggerlar olarak bizler de davetliydik.İlki 17 Kasım 2012 Cumartesi günü Mavişehir EgePark Teknosa Exxtra mağazasında düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, Beslenme Uzmanı Dr. Ender Saraç, İzmir'de doğup büyümesinden dolayı İzmirlilerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. 


Sağlıklı beslenmede vücut için yararlı gıdaların alternatif olarak kullanılmasının önemine işaret eden Saraç, şunları söyledi: ''Çikolata yaparken kakao yerine keçiboynuzu tozu kullanabilirsiniz. Yağı cevizle değiştirebilirsiniz. Muz, ananas, kivi gibi tropikal meyveler, serotonin içerdiği için kış aylarında kullanılması faydalı olacaktır. Balkabağı prostat ve meme kanserine karşı korur, cildi korur, antioksidan özelliği vardır. Tatlandırıcı olarak, sofra şekeri içermeyen, dolayısıyla diyabet, şişmanlık ve hipogliseminin düşmanı olan hurma şurubunu tercih edin. İyi besinler olduğu gibi kötü besinleri de bilip, ona göre önlem almalıyız. Çok kez kullanılmış yağda kızaran patatesler, beyaz undan yapılmış ekmek ve şekerli içeceklerin eşlik ettiği hamburgeri yemesine izin vermek, çocuklarınıza yapacağınız en büyük kötülüktür. Hamburger yedirerek, çocuğunuza 'Seni sevmiyorum' diyorsunuz.'' 
Etkinlik kapsamında kura ile sahneye davet edilen 5 katılımcı, aşçı Başak Sanaç ile Teknosa mutfağında yemek yapma şansı buldu. Sanaç ve katılımcılar, bal kabağından yapılan ''turuncu detoks çorbası'', pırasa köftesi, 







mayonezsiz hazırlanan lahana salatası ve sağlıklı çikolata hazırladı.
Sahneye davet edilen katılımcıların dijital kahve makinesi ile su ısıtıcı kazandığı etkinlikte, tüm davetlilere mutfak önlüğü hediye edildi.


Sağlıklı Çikolata



Malzemeler:
* 1 su bardağı hurma,
* 1 çay bardağı ceviz,
* 1 çorba kaşığı keçi boynuzu tozu,
* 1 çorba kaşığı bitter kakao,
* 1 kahve fincanı hurma şurubu (isteğe bağlı)
Üzerine: hindistan cevizi, file badem ve antep fıstığı

Yapılışı:

  • Akşamdan suda beklettiğimiz ve yumuşayan hurmalarımızın çekirdeklerini çıkartalım.
  • Hurma ve cevizi robottan geçirelim. 
  • İçine kakao, keçi boynuzu tozu ekleyip karıştıralım. 
  • Elimizi çok hafif ıslatarak istediğimiz boyda toplar hazırlayalım. Sonra bunları ister hindistan cevizine, ister file bademe, istersek de antep fıstığına bulayıp servis yapalım :))) 
  • Afiyet Olsun.

Etkinlikten resimlerle sizi başbaşa bırakıyorum:











Daha fazlası için videoyu izleyebilirsiniz: